[產品資訊] AsRock EPC612D8A 支援Xeon E5 V4 CPU 嗎?

AsRock EPC612D8A 支援Xeon E5-2600 v4 CPU 嗎?網上資料只說支援Intel Xeon processor E5-1600/2600 v3 series,但同樣用Intel C612 chipset的Supermirco卻同時支援Xeon E5-2600 v3/v4 CPU,問過景豐佢又話唔支援,但據我所知Xeon E5-2600 v4 係和 v3 一樣用LGA 2011 底座,兩者應該兼容的?

http://www.asrockrack.com/genera ... 2D8A#Specifications

bios冇update咪唔支援囉

AsRock EPC612D8A 支援Xeon E5-2600 v4 CPU 嗎?網上資料只說支援Intel Xeon processor E5-1600/2600 v3 ser ...
JMYPC 發表於 2016-9-20 15:28

ASROCK EPC612D8A BIOS更新個頁答左你

ASROCK EPC612D8A BIOS更新個頁答左你
s84292 發表於 2016-9-20 15:55

THX!

即係的店員唔識自己公司產品最新資訊仲幫老細趕客!  

有個問題,如果新機一開始就裝Xeon E5-2600 v4 CPU ,咁原先個bios未update咁點上網?  

有個問題,如果新機一開始就裝Xeon E5-2600 v4 CPU ,咁原先個bios未update咁點上網?   ...
JMYPC 發表於 2016-9-20 16:01

其實你買到嗰塊可能已經預載新版bios
可能炸吓

有個問題,如果新機一開始就裝Xeon E5-2600 v4 CPU ,咁原先個bios未update咁點上網?   ...
JMYPC 發表於 2016-9-20 16:01

通常呢類小升級, BIOS未更新之前,粒U都行到,只係會SHOW UNKNOW ,或者核心10個認錯得8個

見上面有個Instant Flash選項,係唔係代表可以先用第二部PC下載BI0S在手指,然後用手指update BIOS唔使一定要上網?

通常呢類小升級, BIOS未更新之前,粒U都行到,只係會SHOW UNKNOW ,或者核心10個認錯得8個 ...
s84292 發表於 2016-9-20 16:31

未必
好多6系chipset底板用ivy bridge cpu, 唔update開唔到機

見上面有個Instant Flash選項,係唔係代表可以先用第二部PC下載BI0S在手指,然後用手指update BIOS唔使一定 ...
JMYPC 發表於 2016-9-20 16:51

正確
手指用FAT32就得