[電源器] 屋企電缐老化??

我有一隻Fsp Hydro 500w同antec neo eco ii 450,我發現我不論將佢地插響邊個插座,兩隻都係有撻撻聲(電流聲),今係米代表2隻牛係無辜,真兇係我屋企既電線?

我有一隻Fsp Hydro 500w同antec neo eco ii 450,我發現我不論將佢地插響邊個插座,兩隻都係有撻撻聲(電流聲 ...
sam0511 發表於 2016-9-20 22:30

Check 下机內有冇 power 線插唔實, 如風扇, HDD 之類。

我用萬字夹令其中2pin短路,冇駁仼何硬件

我用萬字夹令其中2pin短路,冇駁仼何硬件
sam0511 發表於 2016-9-20 22:44

接觸不良,唔好咁玩。

接觸不良,唔好咁玩。
eddychoy04 發表於 2016-9-20 22:58

是咁試牛... 佢冇錯..

我有一隻Fsp Hydro 500w同antec neo eco ii 450,我發現我不論將佢地插響邊個插座,兩隻都係有撻撻聲(電流聲 ...
sam0511 發表於 2016-9-20 22:30

你家電冇問題? 太舊都是要搵人睇下好

是咁試牛... 佢冇錯..
EVIS 發表於 2016-9-20 23:02

不建議...........

你家電冇問題? 太舊都是要搵人睇下好
EVIS 發表於 2016-9-20 23:03

其他電器好正常

回覆 8# sam0511

May be bad contact on the IEC plug of power cable ! If you use the same cable  to test both PSU, please double check with another cable...

回覆  sam0511

May be bad contact on the IEC plug of power cable ! If you use the same cable  to te ...
PT100 發表於 2016-9-20 23:37

試過