[其他] 定制模組線

岩岩訂左模組線,顯示是1080,原來是一條8+6PIN的線。現在2條線 8+6PIN,甘樣有問題?謝謝解答

岩岩訂左模組線,顯示是1080,原來是一條8+6PIN的線。現在2條線 8+6PIN,甘樣有問題?謝謝解答

...
LeongKamwo 發表於 2016-9-26 12:52

唔係好明師兄問咩, 但通常做得訂制線o個D淘寶店, 佢問曬你電腦零件型號,電源同機箱, 佢地自己識搞
唔多洗擔心. 我自己都訂左SET返泥好靚仔.

...
LeongKamwo 發表於 2016-9-26 12:52

圖中兩條線,每邊點睇都係得8針

樓主係唔係講定制返來係兩條6+2呀?

問題解決,謝謝

舊模組線

新模組線,第一次自己走線

最後大家唔知問題係咩, 同埋唔知解決左咩問題

最後大家唔知問題係咩, 同埋唔知解決左咩問題
patpatlee1231 發表於 2016-9-26 15:17

當一九九九去到極限
問題自然迎刃而解

師兄意思應該係本身跟牛8+6 pin一齊過, 淘寶定制線依家幫佢一分二(一條8 一條6)

岩岩訂左模組線,顯示是1999,原來是一條19PIN的線。現在2條線 10+9PIN,甘樣有問題?謝謝解答

點解我會明樓主講乜?

樓主話兩條線係 6+8 pin, 其實條線係一頭 6 pin, 一頭 8 pin.
點解攪得掂係樓主發現 8 pin 係 6 + 2 pin 係可以插顯示咭, 6 pin 係插火牛, 咁兩條 "6 + 8" 線咪夠插雙 8 pin 的 1080 囉。