[中央處理器] 想問淘寶CPU問題

原本上網收1230V3 , 但有人ADD我話賣1231V3 但係淘寶貨, 想問下各位ching淘寶散裝CPU有無咩要注意?
仲有價錢問題.係咪應該出比港貨低去收.唔該各位CHING

最後想問下果個WS係咪咩工作站既意思?

個樣好可疑 唔建議你向佢買

我就用緊E3 1285L V3 不過係京龍買

from wiki:

Haswell-EX models (E7-48xx/88xx v3) support TSX, while for Haswell-E, Haswell-WS (E3-12xx v3) and Haswell-EP (E5-16xx/26xx v3) models it was disabled via a microcode update in August 2014, due to a bug that was discovered in the TSX implementation.

我就用緊E3 1285L V3 不過係京龍買
DanielHO 發表於 2016-9-27 20:09

師兄用左幾耐啊, 有無咩問題?

from wiki:

Haswell-EX models (E7-48xx/88xx v3) support TSX, while for Haswell-E, Haswell-WS (E3-12x ...
Ultraman 發表於 2016-9-27 20:12

我見E3-1230V3 都係Haswell-WS 應該唔會有咩問題掛...

個樣好可疑 唔建議你向佢買
南伯利亞人 發表於 2016-9-27 19:55

問朋友話淘佬有D賣散裝係會咁印住日期, 仲有1100蚊好似OK咁, 當買無保既1230

師兄用左幾耐啊, 有無咩問題?
ccman1108 發表於 2016-9-27 21:05

一個月 , 只有PWM唔識調速 應該底板問題

我都係京龍買左cpu , 算老實 , 唔好貪平果些少去不知明店買 , 你不如直接問京龍有無1231 , 買cpu 淘寶貨一定要問清楚cpu code , 有些賣平的店沒有寫 stepping

我都係京龍買左cpu , 算老實 , 唔好貪平果些少去不知明店買 , 你不如直接問京龍有無1231 , 買cpu 淘寶貨一 ...
BigLaw 發表於 2016-9-27 22:54

咩係CPU CODE, 圖果粒就係果個學生哥淘寶返黎既U...仲有京龍係咩黎, 都聽過京東...