[操作疑難] gigabyte brix 4570R 好唔好用?

手痕想ebay bid 部 NUC.
4570r 連運費 $350美金左右抵唔抵?
定係買新果D skylake nuc? 但係果D係U 系列CPU, 呢個係desktop 4570 同iris 5200, 唔知同新果D hd520/530 比又點?
thanks all chings.

手痕想ebay bid 部 NUC.
4570r 連運費 $350美金左右抵唔抵?
定係買新果D skylake nuc? 但係果D係U 系列CPU, ...
johnl123 發表於 2016-9-29 09:42

如果呢個價, 我覺得又okay wor

如果呢個價, 我覺得又okay wor
fkf 發表於 2016-9-29 09:45

但係用呢個價買三年前舊U硬係唔知點咁, 我知佢應該個U快過新果D U系列I7......
但係又用DDR3L, 同埋無M2
同埋有無CHING 用過佢係咪會好熱?
thx

但係用呢個價買三年前舊U硬係唔知點咁, 我知佢應該個U快過新果D U系列I7......
但係又用DDR3L, 同埋無M2  ...
johnl123 發表於 2016-9-29 09:57

我有部4770R,
真係會幾熱, 大部分時間都最少60度以上,
不過我set佢行max CPU 80%, 個風扇好少full speed
係呀...果時未興M.2
不過主要睇你咩用途

用途睇戲(有機會4K@60HZ), 真.文書, 上綱, 間中LR執上相同video editing @1080p
唔知 i76500u 果D好定佢好, 錢相差唔多

I5-4570r舊左d,如果用HDMI 或者 DISPLAY PORT好似都沒 4K@60HZ

我見佢有iris 5200, 應該DP 有4K@60HZ掛, 黑果D人都話開到, WIN 10 應該都開到掛.
但係唔知同新果D  HD530, HD520比個onboard display 好左定衰左.
CPU一定好D, 但係熱, HDD又無M2, MSATA唔COMMON我手頭又有M2....
所以都係天人交戰中....定係平平地買i3 第六代 NUC...平番幾百

我見佢有iris 5200, 應該DP 有4K@60HZ掛, 黑果D人都話開到, WIN 10 應該都開到掛.
但係唔知同新果D  HD530, ...
johnl123 發表於 2016-9-29 12:21

5200勁過Hd530

5200勁過Hd530
fkf 發表於 2016-9-29 14:07

效能係好啲,但5200好似冇4K H.265硬解

效能係好啲,但5200好似冇4K H.265硬解
yjfoeg 發表於 2016-9-29 15:02

咁姐係點......