[開箱] ((更新上機))香港無得買的 Asrock B150M Pro4/Hyper 開箱

平(淘寶599).....靚(白色)...正(非k超頻)

呢塊正呀,香港得大板hyper b150.....

打算配咩U, 6400T ES?冇奶油嘥咗塊板

打算配咩U, 6400T ES?冇奶油嘥咗塊板
jackyl 發表於 2016-10-10 10:46

當是必選6400T 啦   唔系對唔住塊板既idt 晶片

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

今日終於齊野...上機LU
CPU (1).jpg
CPU (2).jpg
CPU (3).jpg

CPU: i7 6400t (閒魚) 二手
MB: AsRock B150M HYPER(華擎天貓店) 全新
機箱:jonsbo C3 (京東) 全新
散熱:SAMA  (京東) 全新
RAM: CORSAIR 8Gx 2 (FELTION) 買X99 太極時既套餐其中兩條
火牛: CM 450M (由以前 i7 4770k 時代用到而家)
Display: xfx R5 230A (著機專用卡) 遲下二手區汁返張

呢度教下 hkecp3 點系 大陸買野 ,唔好成日有被害妄想症,成日以為淘寶果D會呃你

今日終於齊野...上機LU
神田傲 發表於 2016-10-17 02:33

有無熟超頻既CHING....咁樣系唔系即系無掉緩存?

.

粒u我買過
一行3dmark 就hang 機
打機都會
唔知你呢粒有無事

粒u我買過
一行3dmark 就hang 機
打機都會
唔知你呢粒有無事
nikkotsoi 發表於 2016-10-17 03:05

我未正式 test , 只煲左佢一陣,暫時一切正常

我專登系閒魚買二手, 賣比我果位賣家上左3.6G,超左之後連內顯都正常....

因為好多人話一超就死內顯(唔超都死)....同佢吹水時佢仲用緊3.6G + 內顯玩緊lol

我返到黎只SET左外頻 150 同170 試左陣..真系內顯正常

佢用Asus z170p 只拉到165 佢仲話我塊板好似好好超

以前用i7 4770k 幾年都未超過頻....都唔系幾識...好多都set auto

其他野呢兩日有時間先試

試上4.0G..測數據(前後對比)……
cpu marks99.
super pi π 1MB.
Fritz Chess .
winrar test.........