[其他] 點喺amazon/ebay買部rack mount server

最近喺amazon/ebay睇中左部二手2U rack mount嘅server~ 但成40lbs重...

想請問有咩平嘅方法運返來香港? 我去UPS & Fedex報過價要成USD$400-500左右! 亦都搵過香港一啲國際代運公司, 都要過千HKD... 會唔會有D經船運比較平? 希望有ching可以解答, 謝!

佢地較新二手機加埋運費如果貴過香港買二手,我就買本地貨

你不如試下淘寶搵下有冇類似機型, 淘寶都唔少呢d 2u 二手server,
運費會平好多,而且萬一退貨都方便好多
(係數據中心換出黎,中國係全球最願意比錢買呢d機架伺服器的國家,D公司唔知係咪錢太多,年年換)

改船運都唔會話平好多,你件野又重又大,1000蚊恐怕已經係船運價

最近喺amazon/ebay睇中左部二手2U rack mount嘅server~ 但成40lbs重...

想請問有咩平嘅方法運返來香港? 我 ...
pchan0220 發表於 2016-10-19 21:55

你可以試試 bidbuy4u. 不過船運最少兩個月.

回覆 1# pchan0220 [

我機是淘寶買的! 都是二手.全球保,准系統$2100人民幣. 保養至2017年!
有興趣你可以問我!

回覆  pchan0220 [

我機是淘寶買的! 都是二手.全球保,准系統$2100人民幣. 保養至2017年!
有興趣你可 ...
weathergirl 發表於 2016-10-20 10:03

咁正

PM me

你想買邊隻rack server?

其實部2U server係用嚟掘嘢, 大陸網好難搵到, 大部份都係amazon/ebay先有, 大家明啦! 唔知呢度講唔講得...

你可以試試 bidbuy4u. 不過船運最少兩個月.
tkwlaw 發表於 2016-10-20 09:26

我research左幾日發現有間比呢間更平既船運, 可以自己落order, 唔駛食高rates同手續費.

你不如試下淘寶搵下有冇類似機型, 淘寶都唔少呢d 2u 二手server,
運費會平好多,而且萬一退貨都方便好多
(係 ...
s84292 發表於 2016-10-20 08:55

呢兩日搵過哂其實大部份船運都只係計體積, 唔計重量. 我計過船運費只係兩舊幾水港紙, 但係要等個半月.