[操作疑難] Corsair link 4 係咪有bug

諗住download Corsair link 4 將vengeance led rams 改做唔閃 點知一禁完apply ram1唔閃 但ram2仲係咁閃

回覆 1# hipkgotohell

最新Corsair Link 4暫時祗對Vengeance LED Ram係Z170平台起作用 :
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=155646

用係其他平台會有好似你依家既情形出現,我用H170一樣係咁。

Corsair d driver寫得麻麻。

特登買有led閃既ram返黎用盡辦法set佢唔閃

回覆  hipkgotohell

最新Corsair Link 4暫時祗對Vengeance LED Ram係Z170平台起作用 :

用係其他平台會 ...
bauhinia2304 發表於 2016-10-22 12:43

我用緊z170...都係咁 淨係slot日較到

特登買有led閃既ram返黎用盡辦法set佢唔閃
minibanana 發表於 2016-10-22 15:26

我係想佢長著 唔好係咁閃

我用緊z170...都係咁 淨係slot日較到
hipkgotohell 發表於 2016-10-22 16:17

試吓重裝Corsair Link 4。同埋唔好同時開住其他監察軟件, 例如Asus AI Suite,據講會有影響。

試吓重裝Corsair Link 4。同埋唔好同時開住其他監察軟件, 例如Asus AI Suite,據講會有影響。 ...
bauhinia2304 發表於 2016-10-22 17:26

試左唔得

試左唔得
hipkgotohell 發表於 2016-10-22 18:23

咁真係幫你唔到。
Corsair Link 4 真係麻麻地,論壇入面都有好多人反映成日有D不知名問題。
如果你英文好,可以試吓係論壇入面問問,有位長駐人兄好有經驗亦都好肯幫人。