[保養相關] 懷疑火牛壞左

我上年係中央田自己砌左部機,
呢排部機一開game(overwatch),未load到入去就自己reboot,
琴日問朋友借左火牛,
玩左好耐都冇reboot問題,
但係一換翻自己牛就出事,
所以都係死心諗住拎隻牛出去換。

但我睇哂成個火牛盒都冇貼張保養卡
咁隻牛即係邊到維修呢

Spec list:
I5 4460
Asrock b85 pro3
1tb hdd
Gtx750ti
Coolermaster gx450

全部料都係個度買。有冇ching知道呢

via HKEPC Reader for Android

呢排部機一開game(overwatch),未load到入去就自己reboot,
琴日問朋友借左火 ...
kahei1998 發表於 2016-10-30 18:01

張單有無寫?
跟機箱牛?
又或者影張相比我地睇下

張單有無寫?
跟機箱牛?
又或者影張相比我地睇下
find72 發表於 2016-10-30 18:04

我係自己買料拎翻屋企砌既,
我依家唔係屋企,晏啲影張單上黎

via HKEPC Reader for Android

琴日問朋友借左火 ...
kahei1998 發表於 2016-10-30 18:01

係中央田砌機一般五年免費撿查,零件就睇保養單.你帶張單上中央田瑞星大廈維修部問問,如果火牛五年保養就會幫你攞去代理整或換.如果過左保養就麻煩了.

打去中田應該會答到你

GX450無理由咁廢喎, 係咪用左跟箱牛? 開機箱影下個牌子同model黎望下~

我之前壞過兩次Coolermaster gx550,是五年保養的,
你如果未過1年保養,中央田可以一換一(不過佢CHECK到有壞才換),
你如果過左1年保養,也可以到代理日通一換一(又要睇佢有冇現貨,佢也會CHECK一CHECK係吾係壞),
當然你也要有中央田張單和個盒,
他們才可以換比你。

我之前壞過兩次Coolermaster gx550,是五年保養的,
你如果未過1年保養,中央田可以一換一(不過佢CHECK到有 ...
hkbt2005 發表於 2016-10-30 20:25

張單有無寫?
跟機箱牛?
又或者影張相比我地睇下
find72 發表於 2016-10-30 18:04

以下係張list同隻牛個樣

我已經過左一年,所以直接去代理?

回覆 7# hkbt2005

不過我既問題係正常開到機,但係依家就懷疑隻力唔夠力扯game所以先會自己reboot

咁我就唔清楚代理佢會唔會check到而當我冇壞。

Ay,日通係邊度的睇下抽唔抽到時間去

唔該Ching

http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
Cooler Master Elite V2 550W 火牛(RS-550-PCAR)        HK$ 350