[電源器] 有無人用緊大火數火牛,但又用唔夠兩三成?

我台機4年拿左返大陸,兩年廁所浸水搞到漏埋電,跳左幾次制就燒左技嘉Z77主板了,好采CPU同RAM無事
舊火牛ANTEC450W就無試有無壞了,後來買左二手MSI主板,換左個1000W火牛,唔記得有無防雷乜乜安全之類了...
返正家下只系
3570K OC4.7
32GB RAM
細版1060,
應該唔過300W
當然買火牛時會考慮將來會用高端顯卡SLI啦,後來筅知滿載時火數系火牛50%左右系最慳電

小弟用6700k唔超頻+4x8G ram+2xM2 SSD+GTX1080,火牛都會用850W ,因為隨時又玩返SLI

小弟用6700k唔超頻+4x8G ram+2xM2 SSD+GTX1080,火牛都會用850W ,因為隨時又玩返SLI ...
bbgirl223 發表於 2016-10-30 23:23

4K遊戲迎歡你

4K遊戲迎歡你
chrono213 發表於 2016-10-30 23:44

小弟唔打機,部腦接住部4K電視睇4K片咋

小弟用AX1200i 但甚少開機(開機只為update)都唔知有冇兩三成

bbgirl223 發表於 2016-10-30 23:47

甘應該唔洗用到SLI啦,除非有技術同源片要4K,8K去到240fps mon顯卡又支持就OK

bbgirl223 發表於 2016-10-30 23:47

咁駛唔駛GTX1080?

咁駛唔駛GTX1080?
macis 發表於 2016-10-31 09:47

睇片用GTX1080都唔夠行
用Madvr睇張卡長期load 90%以上

睇片用GTX1080都唔夠行
用Madvr睇張卡長期load 90%以上
bbgirl223 發表於 2016-10-31 09:52

咁係無硬解,同GTX1080好似無關

換左只corsair rm750i,風扇沒轉過.