[電腦組合] 有無人會用電腦整CCTV?

買過幾套CCTV, 發覺淘寶上的CCTV比較雞, 入個管理介面仲要用IE再裝plugin先用到

依個都唔係最大問題, 最大問題係CCTV唔似router咁, 有得flash 3rd firmware, 可以裝返套公認好用的軟件

買10套就有10種唔用的軟件

其實CCTV可否接落電腦, 然後用3rd軟件去管理? 如果可以係用咩連接?

不過CCTV用一部完整的PC又好似太浪費電力, 如果用PI果D夠唔夠力?

用 NAS + IP Cam 都做到

咁你明知10套有10套軟件
如果一場setup都用返同一set吧

唔通仲在後期一隻隻加?
現在一部PC已經有可以用USB取電推動

買過幾套CCTV, 發覺淘寶上的CCTV比較雞, 入個管理介面仲要用IE再裝plugin先用到

依個都唔係最大問題, 最大 ...
3ldk 發表於 2016-11-7 16:47
自己裝cam再搭nuc囉...

鴨記好多都係預你駁cctv落mon,手機有軟件管理,ie裝plugin都係必需,去鴨記行下啦,價錢差唔到幾多

via HKEPC Reader for Android

淘個D 幾百蚊貨仔,插隻HD 就用得,好方便,但你又嫌介面弱, 自己寫咪最好law (如果你識+有時間)
一分錢一分貨

用 NAS + IP Cam 都做到 x2

依個都唔係最大問題, 最大 ...
3ldk 發表於 2016-11-7 16:47

用AVTech咪唔駛咁煩囉

用AVTech咪唔駛咁煩囉
HKMichaelKing 發表於 2016-11-8 10:11

+1 AvTech 夠曬做!

+1 AvTech 夠曬做!
patpatlee1231 發表於 2016-11-8 10:18

+1 AvTech