[開箱] M900 Tiny mount 終於收到

M900 Tiny mount 終於收到,開頭Lenovo收左錢CS居然話無貨同下架又話安排退款。一日之後居然有廠發貨。
上張圖分享下,原來唔係全部mon啱用,我最後都係用3M痴實就算。mon係LG 27" SmartTV

一早就應該用3M, 大陸一大塊都係幾蚊

一早就應該用3M, 大陸一大塊都係幾蚊
竹皮 發表於 2016-11-13 11:46

其實係個MON問題, D input 位太接近,唔夠位比個mount, 如果用落Dell Mon 就好fit

其實係個MON問題, D input 位太接近,唔夠位比個mount, 如果用落Dell Mon 就好fit ...
kkiitt2005 發表於 2016-11-13 12:25

我部Tiny都有呢個架,只要部mon 係啱VESA standard就啱screw mount。

因為係部係"電視"而唔係mon,所以唔啱都唔出奇。

https://www.ergotron.com/tabid/300/language/en-US/default.aspx

其實用魔術貼應該都得,你部機600g唔係重,魔術貼夠力的.

其實用魔術貼應該都得,你部機600g唔係重,魔術貼夠力的.
chanfc2004 發表於 2016-11-14 09:40

官網寫1.3KG

我都係用LG Mon, 睇黎可以慳番幾十暖肚