[開箱] 跟風馬雲雙十一開箱中伏記 ( E5 2670/ X79 / 9271-8icc )

系咁見人買,兩個月前已經諗住買,不過又唔急用,等雙十一平D,等啊等,結果得個吉.......

怕隻牛唔夠電,所以買左隻CM 650M牛. 換走隻CM CX450去另一部機,再換走隻陪左我9年幾既牛魔王@@

感謝你,牛魔王~~~板+U 都換左4次, 你都仍然健在,系時候退休了. 將來我會仍然留你在身邊作測試hardware時用.

砌完

LSI 9271-8icc (一路感謝"小倫哥"幫忙解答.)
最平的SATA 3TB x 6pcs
ADATA SX930 240GB
舊R7 260X
E5-2670 C2
大陸華南金牌X79 (壞USB2.0 2個口>.<)
大陸山寨Broadcom 單口LAN咭 x2pcs (本身諗住插2張HP 360T dual LAN,不過塊板得x1 pcie槽........逼住用單口)

裝完windows,乜都無整,RAID未build完既用電:  (140W左右)

Full Load:  (220W左右)

最下面2個USB2.0壞既>.< 好在系2.0,不是USB3.0,都懶得退貨,跟用算.

響淘寶 華XXXXX 買.(似系已經是官方賣家)

人人都cap呢張圖,都cap下啦.

CPU-Z圖

ECC RAM過唔到Win7個跑分test???????

LSI 9271-8icc,都可以update最新bios,當佢系正版.

6x3TB RAID5 未Sync完既test   (不過最後決定用RAID6 @@安全D,反正預計都用唔盡咁大既storage)

ADATA SX930 單碟,無RAID,插9271-8i

一直用開i5,感覺上用呢個config好熱好耗電>.<~ 除了可以跟下風滿足下,其他都對佢感覺麻麻. 等到DDR4平返到歷史位再向X99出發.

中咩伏

中咩伏
TF00291000 發表於 2016-11-22 06:50

壞 USB port  

壞 USB port
kofz 發表於 2016-11-22 07:35

未裝driver咋

壞USB2.0 2隻,雖然無乜影響。

壞 USB port
kofz 發表於 2016-11-22 07:35

咁都叫中伏?
只係壞2個, 又唔係全部壞晒, 好小事姐~

系啊,黑仔

我本來都系咁諗,結果裝完所以佢d碟既driver, 驅動精靈之類都無用。BIOS又睇過set過

所以咪話懶得退貨換貨

你的Lsi 2971 無接電池?