[中央處理器] I7 7700K 問定先

眼見已經16年年尾   Kaby Lake 傳聞話會係16年12月尾  17年頭發佈 同時 200 系主機板產品亦會同步上架。
Kaby Lake 同 Skylake 都係用 Socket 1151

之前暑假砌左部機 用緊 msi b150m bazooka + i7 6700
我唔超頻 但想用K 我見佢時脈高 心郁郁想換 6700 3.4Ghz  vs 7700k 4.2Ghz
如果買左用番 原廠 I7 6700 個風扇 散熱效能會唔會冇咁好?

唔好啦 原裝應該壓唔住k版D火力
買212 led就ok了

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

煙記的"加強版" cpu 拉高200-300MHz... 順理成章自然熱情左...

您粒i7-6700 已係@4.0Ghz...
有必要急換?
留意吓MB bios set Turbo開啟,
已吾係3.4啦
4 天前 21:00

i7 6700 max 4.0 GHz, i7 7700K max 4.5 GHz,  理論上快 10%。
值唔值自己定。

i7 6700 max 4.0 GHz, i7 7700K max 4.5 GHz,  理論上快 10%。
值唔值自己定。
eddychoy04 發表於 2016-11-30 22:07

IPC一樣, 做咩唔自己超?

頭先CHECK左 最盡都係39XX MHZ 無上過4字頭 因乜解究呢?
4 天前 22:46

唔超頻由6700換7700K 真心得啖笑

錢多既話可以換。

IPC一樣, 做咩唔自己超?
qcmadness 發表於 2016-11-30 22:32

佢塊 B150 板。