[其他] 抄野落好多張tf卡, 有咩更好用既adaptor?

逐張抄又好慢,,,,,

不用說吧.....

不用說吧.....
BlackBird 發表於 2016-12-8 10:51

有可能慢過仲張抄

不用說吧.....
BlackBird 發表於 2016-12-8 10:51

USB係Shared Bandwidth, 用USB 3.0 hub + USB 3.0 card reader會好好多

USB係Shared Bandwidth, 用USB 3.0 hub + USB 3.0 card reader會好好多
KinChungE 發表於 2016-12-8 11:22

你買10 port 3.0 hub + 一堆3.0 card reader=$?

有可能慢過仲張抄
tommyho 發表於 2016-12-8 11:02

set完就去食杯麵啦仲望住
而且抄得咁多張姐係意味住根本唔會用快卡, 落2.0 hubs都唔會慢得幾多

回覆 2# BlackBird
甘人地工廠專用個d用乜?

邊有人會諗插幾十個USB3.0 CARD READER,
COPY個陣逐個丟定諗緊寫指令? 有冇諗過速度?

呢個世界有SD/TF卡 COPY機呢樣野,自己搜复制机
USB手指又有SD又有CF卡都有,自己買返岩型號就得

不過你唔好諗幾百蚊,1開7閒閒地都2千蚊+

32-64張卡係要成萬

回覆  BlackBird
甘人地工廠專用個d用乜?
louischeung 發表於 2016-12-8 13:15

山寨版 : USB hubs (10 port 以上) + card reader + batch file copy / image clone
大少少規模 : 量產 software + disk image or 樓上果種

坦白講我唔覺得你會肯比錢買 USB 3.0....

有銀買3.1 USB  普編市面都3.0