[電源器] 求SFX PSU推介

黎緊會幫個友人砌部LOL個類games既薄身ITX機
已taobao訂左MSI 1050ti LP
機箱會用silverstone ML09B
都係i5 6500 cpu
加多隻ssd同2.5吋hdd

300~400W好充份
正路都諗silverstone sfx300w個隻
但咁耐以黎幫人砌過6~7部,三年內死左三隻要拎去代理換新
所以都係唔好攪我

CORSAIR SF450 個隻得唔得? 不過有少少貴.
火牛我唔識揀咩為之好
所以想問下大家仲有沒有其他介紹?

先行謝謝

正路梗係諗fsp嗰隻啦
silverstone牛點解你嘅正路咁唔正路

正路梗係諗fsp嗰隻啦
silverstone牛點解你嘅正路咁唔正路
yjfoeg 發表於 2016-12-20 12:07

ATX我都係揀fsp

但就係之前用fsp sfx死得多先轉silverstone lol
點知一鬼樣

正路唔係Delta SFX 300W咩?

利申:用緊,不過係真。文書機

via HKEPC Reader for Android

用緊SF450 FOR 1060 AND 6700K SO FAR SO GOOD,訂埋線真係一流架

正路唔係Delta SFX 300W咩?

利申:用緊,不過係真。文書機

via HKEPC Reader for Android ...
astrial 發表於 2016-12-20 12:29

請問隻牛一般使用時風扇嘈音明顯嗎?

銀石300w買過一個,無故障記錄使用中

請問隻牛一般使用時風扇嘈音明顯嗎?
ppoppq123 發表於 2016-12-20 19:40

唔會,不過可能我配置低,唔需要太多電

回覆 2# yjfoeg

正路用silverstone 既細箱緊係用返自己既        Strider Gold 系列...

fsp 有80 plus gold 既sfx?

如果冇限金錢可以買 enermax
http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/press_b_1&no=100

原來轉左CWT做