[中央處理器] 請教吓洋垃圾E5-2683(正式版)的幾個問題

1   見到淘寶有d舖,有分"成色",係未"成色"越高,會越可靠?
2   如果不幸買到粒甩電容,係未意味住,粒u係唔用得準備退貨?
3   見到有d舖個"成色"分成3級,由一千8百幾至到成二千六,需唔需要買到最高"成色"二千幾嗰粒呢?
4   其實會唔會一般買二千人仔左右嗰d所謂"正式版"就穩陣呢?
5   係未所謂正版,一般x99板就會認到嘅呢?

最後謝謝各位解答!!!

你先看清楚說明包不包齊電容, 成色指粒cpu 顏值 , 和性能無關 , 買正式版包無死 , 但要比多好多錢, 正式版99.99% e5 x99 可用( 小心功率上限 ) , 買前查一下cpu list 就得, 非正式版係指es 同 qs , 問清楚賣家要用那牌子的版 , 唔夾多數無得退

回覆 2# BigLaw

諗住都係買"正式版",是否即是其他網友所講嘅拆機出來的?
都是二千人仔以內左右,這價錢是否正是所謂的"正式版"?

正式版應大約千八多人仔,最好問清楚有無甩電容或補焊,正式版係CPUZ會有齊正確CPU資訊但唔會見到ES字眼,最緊要問多D問題,留個低起碼拗數容易D

正式版應大約千八多人仔,最好問清楚有無甩電容或補焊,正式版係CPUZ會有齊正確CPU資訊但唔會見到ES字眼, ...
king3 發表於 2016-12-26 02:26

冇咩問題

真係好X有米。

冇咩問題
HKMichaelKing 發表於 2016-12-26 07:45

人地係D垃圾度拆出來, 你仲想拆果班友仔好溫柔咁拆粒U, 諗下好啦, 正正常常用到無問題就得

人地係D垃圾度拆出來, 你仲想拆果班友仔好溫柔咁拆粒U, 諗下好啦, 正正常常用到無問題就得 ...
竹皮 發表於 2016-12-26 14:21

人地拆呢當 Parts 賣仲賣到錢,唔好FF啦

人地拆呢當 Parts 賣仲賣到錢,唔好FF啦
HKMichaelKing 發表於 2016-12-26 23:52

市場有需求咋.  連ES無CODE版都可以賣到咁貴就知幾多餓鬼

市場有需求咋.  連ES無CODE版都可以賣到咁貴就知幾多餓鬼
竹皮 發表於 2016-12-26 23:58

唔貴啦