[中央處理器] 去TB買粒i7 6400T ES玩抵唔抵? 定係 i5 7400 ES抵D?

去TB買粒i7 6400T ES玩抵唔抵? 定係 i5 7400 ES抵D?
依家有2個choice:

1) i7 6400T ES (不显CPU, 编号为QHQG)
RMB: 590

2) i5 7400 ES (2.7G 四核四线程 睿频达到3.3G属性不显型号 集成HD630显卡)
RMB: 850

都係長用, 想平買粒頂下

4C8T vs 4C4T....
我會選擇有8T

保證100%穩定?
只計開機入window?

4C8T vs 4C4T....
我會選擇有8T
akam7777 發表於 2016-12-26 08:53

其實530 vs 630 內顯差得多唔多?
有無人有玩i7 6400T?

不顯即係咩意思?

不顯即係咩意思?
nnd 發表於 2016-12-26 09:26

即係specification show 唔到cpu model.

590??咁平,之前睇過Q0要700起至900

師兄,問清楚590是否A0.........

....A0..發熱勁,超頻屎,電壓高,挑底板,

590----1.6G  Q0  都唔知得唔得

買6400T係玩超頻的
配塊HYPER塊就超得
當然, 比你抽中U皇就冇咩好講

買6400T係玩超頻的
配塊HYPER塊就超得
當然, 比你抽中U皇就冇咩好講
patwong1998 發表於 2016-12-26 09:56

巴打想指教下,,, 如果我只係想行default, 即係 100外頻+24倍頻.
咁係唔係隨便Q0都可以做到?  我見好多cpuz 圖, 又有max. 22, 又有16.....

其實我2.4GHz (4 cores, 8 threads) 已經夠用