[開箱] 遲來的文書機開箱

真係文書機嚟,兩部用咗 $4100 咋
兩個月前砌嘅
一部8GB,一部12GB,一個DVD RW
budget所限,底板同箱都冇前置USB3
個箱係新高登買,每隻$99

條SATA線廢事走背面,唔實用
Antec VPF350 (80+銅牌) 條24pin同4+4pin都好短,只可以用MATX箱,用ATX mid-tower好可能唔夠長
第一條PCI檔板本身就係冇嘅

上機

VP350 火牛內龍,但睇唔到電容牌子

兩部機嘅SSD (都係Trancsend SSD370 MLC 256GB) 速度,當然係差唔多
4K讀寫速度唔錯,當然測試唔到用咗>80% 容量後嘅效能

有一部用黎做HTPC? 又會買兩部G1840 唔夾埋budget 買部勁

回覆 1# iwinson

呢D先系名實相符既文書機喇

有一部用黎做HTPC? 又會買兩部G1840 唔夾埋budget 買部勁
chocousb 發表於 2017-1-3 15:17

同屋企唔同人用

文書機夠用啦,我朋友仲用緊E5XXX

新高登機箱有隻ZALMAN好似唔錯,不過最近已經唔見左,有排幾間舖都放出門口DISPLAY

抵玩過2手, 正常夠用, 試下 youtube 1080 CPU load

支持,真正文書機。