[操作疑難] [牛牛]隻AX750最近神神地

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1
情況好似呢個post咁
但部機都用左4年幾
D單唔見晒
所以有以下幾條問題
1.)咁樣既話,想問隻火牛仲有冇保養?
2.)呢隻火牛保養既代理電話
3.)如果仲有保,只係攞隻火牛去換唔攞線得唔得?
4.)承上題,一換一係咪即日就有得換到比你?
thanks

代理是那家不知道。。。。。

代理是那家不知道。。。。。
slexan 發表於 2017-1-4 19:35

就係唔知呀

自己RMA

手寫單都受

felton

冇單唔知佢會唔會幫你,最好email or打電話問清楚
如果拎上去,最好全套拎

情況好似呢個post咁
但部機都用左4年幾
D單唔見晒
所以有以下幾條問題
1.)咁樣既話,想問隻火牛仲有冇保養? ...
en28871997 發表於 2017-1-4 18:57

打比現時的代理去問, 冇單會跟出廠日期黎計, 要帶齊舊牛所有 cable及配件, 否則唔會換全新盒裝比你

felton
sam0511 發表於 2017-1-4 21:42

ok,thx
到真係完全撻著部機個陣就攞去整

1).
4年幾前買9成係ALTECH保,無單都照保的,計隻牛既出貨日期
我前年壞左隻11年7月買既AX750都係ALTECH保,最後上ALTECH換左HX850i
不過你打電話上去問問先好啲,你個盒/火牛上面有個sn,講比佢聽就check到

3).
btw AX750已經停左產,
一定會換另一隻Model比你 RMi/HXi/AXi
所以你一定要帶齊盒,線去換,
因為無論RMi/HXi定AXi都好,
啲線既設計已經改左,
AX啲線唔岩用你留黎都冇用,
再者冇線都應該唔會換比你

4).
你帶齊野 + 你想換既Model又有貨既話咪即時一換一

1).
4年幾前買9成係ALTECH保,無單都照保的,計隻牛既出貨日期
我前年壞左隻11年7月買既AX750都係ALTECH保,最 ...
inori 發表於 2017-1-6 18:45

哇,咁大獲啦
攞去換個時又要晒時間執線