[操作疑難] 用緊Z170X底板換新CPU點睇?

小弟用黎Z170X底板加i7-6700k,,用緊win10 oem版,如果換粒7700k值得嗎?因為Windows跟左底板,唔想換底板又要買過Windows

小弟用黎Z170X底板加i7-6700k,,用緊win10 oem版,如果換粒7700k值得嗎?因為Windows跟左底板,唔想換底板 ...
bbgirl223 發表於 2017-1-7 22:43

No need.
i7 7700K > i7 6700K a little only.

No need.
i7 7700K > i7 6700K a little only.
eddychoy04 發表於 2017-1-7 22:44

聽人講話內顯正d喎

聽人講話內顯正d喎
bbgirl223 發表於 2017-1-7 22:48

你用i7仲係跟內顯?普通一張中級display 都強過內顯啦

Ching
我同你相反
用緊Z170 I7 6700K
想只係換Z270

你用i7仲係跟內顯?普通一張中級display 都強過內顯啦
longleg 發表於 2017-1-7 22:50

小弟就係唔知佢內顯要黎睇4k係咪好正
如果只係要黎睇4k片夠做咁小弟就放左張1080出去嘛

Ching
我同你相反
用緊Z170 I7 6700K
想只係換Z270
mattzxc 發表於 2017-1-7 22:52

師兄你換底板用返6700k使唔使買過Windows呀?

小弟就係唔知佢內顯要黎睇4k係咪好正
如果只係要黎睇4k片夠做咁小弟就放左張1080出去嘛 ...
bbgirl223 發表於 2017-1-7 22:54

i7 7700K built in display is no way to win GTX 1080......
Shortage of money is another thing.

師兄你換底板用返6700k使唔使買過Windows呀?
bbgirl223 發表於 2017-1-7 22:57

我唔使呀...我係WIN10 BOX SET

i7 7700K built in display is no way to win GTX 1080......
Shortage of money is another thing.
eddychoy04 發表於 2017-1-7 22:57

小弟張1080只係裝過futuremark跑過一次分咋,部腦連一隻game都無好似有d浪費