[中央處理器] 我見AMD 黎緊打i3粒SR3 都係4C8T, 對比i3 2C4T,,,其實係唔係仲抵?

我見AMD 黎緊打i3粒SR3 都係4C8T, 對比i3 2C4T,,,
其實係唔係應該忍手買AMD仲抵?

我見AMD 黎緊打i3粒SR3 都係4C8T, 對比i3 2C4T,,,
其實係唔係應該忍手買AMD仲抵?
longleg 發表於 2017-1-8 16:57

哂氣, 如要數 core 就蠃, AMD 就唔會有今日咁爬街。
一粒 GPU (無論 N or A), 啲 Core 數目都多過 CPU.......

支援隻game支援8t既話,我覺得係

哂氣, 如要數 core 就蠃, AMD 就唔會有今日咁爬街。
一粒 GPU (無論 N or A), 啲 Core 數目都多過 CPU.... ...
eddychoy04 發表於 2017-1-8 17:04

咁又係~~不過有d game stat,, APU又真係打得低i3,,

如果Zen今代生生性性,,,, performance per single core 可以追返上黎,,
SR3既4C8T打i3 2C4T應該無問題

咁又係~~不過有d game stat,, APU又真係打得低i3,,

如果Zen今代生生性性,,,, performance per single co ...
longleg 發表於 2017-1-8 17:12

SR3應該係對住i5打而唔係i3

SR3應該係對住i5打而唔係i3
qcmadness 發表於 2017-1-8 17:49

Oh??!!!睇錯

睇你用來做乜啦…

打機都要睇你玩乜遊戲…

咁就比人BAM左
唔知佢講左D咩

咁就比人BAM左
唔知佢講左D咩
louis3412 發表於 2017-1-8 21:18

另一個po引起罵戰姐

咁就比人BAM左
唔知佢講左D咩
louis3412 發表於 2017-1-8 09:18 PM

同標題同一樣