[開箱] Tuf mark1+7600k+海賊白燈ram

板同u 昨日系灣仔數字場x天訂
今日就有貨
對ram系美森買 又剛巧今日(原本話25號)送到
晚點收工返屋企後先有時間開箱裝機

美森訂回來的海賊白LED 2666 2*16 C16
個包裝真系"削"左D

3樣野
話時話CPU個包裝又真系太簡單......
註:粒U由FELTON代理

牙石獨有CPU 安裝附助工具

差小小裝唔落風扇
會比風扇扣頂住
要將成把風扇推上小小先得
高身RAM系麻煩D

直接上機
呢塊板得中間個LOGO有信仰燈

總結
1.塊板夠哂重
2.4CM風扇要自己買
3.用聯力PCI扣具要注意 因為塊板有裝甲關係
會剛好頂住顯卡PCI鐵片的
要拆左成組PCI扣具先裝到顯卡
4.夠哂多風扇位 我插左6把風扇2條燈條仲有位剩
5.BIOS 好多野玩 由排摸索 包括內置風扇控速

回覆 1# find72

恭喜換新機

諗住超幾多

回覆  find72

恭喜換新機

諗住超幾多
chromechan 發表於 2017-1-17 21:55

唔。。。
得閒先超
一陣收工食埋野返到屋企都成點
裝好哂所有野我估都要2,3點

唔。。。
得閒先超
一陣收工食埋野返到屋企都成點
裝好哂所有野我估都要2,3點 ...
find72 發表於 2017-1-17 22:20

wa~~~~~~
樂X 訂都算平~~~ 你返咩工成點先到?
係唔係nursing 人?

回覆 4# find72

咁慢慢啦

得呢3樣?

wa~~~~~~
樂X 訂都算平~~~ 你返咩工成點先到?
係唔係nursing 人?
longleg 發表於 2017-1-17 22:34

李超市

回覆  find72

咁慢慢啦

得呢3樣?
chromechan 發表於 2017-1-18 00:17

其他用返舊野

好心清下heat sink先裝啦 btw 恭喜裝新機

via HKEPC Reader for Android

呢塊板係5年保?
係貼紙度好似見到2020既