[中央處理器] frd想問如果1000蚊收粒i5-6500抵唔抵?

frd想問如果1000蚊收粒i5-6500抵唔抵?
仲有年半保.

抵,平幾百,CPU基本好少壞。唔怕買。買時試清楚就OK.

抵,平幾百,CPU基本好少壞。唔怕買。買時試清楚就OK.
jasonlee1023 發表於 2017-1-18 22:19

Really? 不過試都係返去先試到啦?
在場買個下點試?

Really? 不過試都係返去先試到啦?
在場買個下點試?
longleg 發表於 2017-1-19 06:05

有廠保更加唔使驚

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - iPhone

有廠保更加唔使驚

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - iPhone
joelty 發表於 2017-1-19 08:06

咁又係~~ Thanks

1000蚊一粒... 依家幾錢一粒先?
剛出左7系, 6系俾人拋售中...

frd想問如果1000蚊收粒i5-6500抵唔抵?
仲有年半保.
longleg 發表於 2017-1-18 21:37

低,賣果個

1000蚊一粒... 依家幾錢一粒先?
剛出左7系, 6系俾人拋售中...
孔明仔 發表於 2017-1-19 09:28

即係買貴左?

睇睇上手超唔超頻,idle 幾多度,超到縮晒果 d CPU,唔建議買,就算有多 5 年保都係雞肋。

例如:idle 58 度,未 full load 已經過 90 度,天氣熱少少,就會唔穩定,又未致於係壞,不過算係有暗病囉。

即係買貴左?
longleg 發表於 2017-1-19 10:22 AM

my comment: 冇特別平
如果你本身都預左買6500 就go ahead. otherwise why not wait 7 series