[操作疑難] Dual BIOS 底板

Dual BIOS 底板 update BIOS, 死機要回廠機會係咪 near 0%???
有冇人試過 update 後, 要回廠???

Thank you

回覆  superguyalan
soho968 發表於 2017-2-1 00:04

Thank you

錯誤
以前有塊Gigabyte 880G-USB3
死bios次次都要翻廠
因為main bios死左都唔識跳去backup bios, 亦冇掣俾我manual switch去backup bios

錯誤
以前有塊Gigabyte 880G-USB3
死bios次次都要翻廠
因為main bios死左都唔識跳去backup bios, 亦冇掣俾 ...
KinChungE 發表於 2017-2-1 13:02

#2入面有人講

这个其实就是你主BIOS 坏了 因为技嘉主板一般都是双BIOS 长按电源键15秒以上就可以从副BIOS恢复到主bios 就可以重新进入了。

回覆 5# alax

yes 說對

一講Dual Bios裝飾就一定係Gigabyte
用用下會自炒但唔識跳RECOVER同無得手動轉BIOS

其實真係睇牌子唔係個個咁弱智

#2入面有人講
alax 發表於 2017-2-1 01:34 PM

我只會話你唔會想試, 佢根本跳唔到

我只會話你唔會想試, 佢根本跳唔到
lkl0120 發表於 2017-2-7 01:55

我同塊板拎過兩次上聯強整bios, 唔知佢地用咩方法搞
可能真係靠short pin先跳到backup bios