[中央處理器] AMD開餐! 特別版Kaby Lake(內置Radeon) 年內推出

爆料人Hard|OCP編輯Kyle Bennett指出,首款Kaby Lake+Radeon處理器產品將在今年推出。可是這顆處理器集成度偏弱,CPU和GPU屬分離設計,先由AMD找GF或者台積電代工成片後再送交Intel,性能定位是主流中端產品。

關於Intel和AMD簽署圖形交叉授權的消息始於去年3月,但迄今沒有任何一方披露。今後,AMD和Intel在圖形專利和技術上的合作將更加深入,請外界拭目以待。

AMD今年想搞咩?

intel XD graphics岩岩先靠iris果堆48/76EU做起個名
會唔會就咁就成為絕唱

A 仔d APU 點賣?

A 仔d APU 點賣?
dom 發表於 2017-2-5 00:34

聽住先囉

老實, 真係咁做AMD應該賺到好多錢

但, 真係咁做APU應該要收皮唔洗賣了

聽住先囉

但, 真係咁做APU應該要收皮唔洗賣了 ...
GeneralShepherd 發表於 2017-2-5 00:49

本身都賣唔出架啦

intel XD graphics岩岩先靠iris果堆48/76EU做起個名
會唔會就咁就成為絕唱
danny9428 發表於 2017-2-5 00:07

Iris Intel 自己都覺得大而無當, 好似想將強build-in display outsource 出去

聽住先囉

但, 真係咁做APU應該要收皮唔洗賣了 ...
GeneralShepherd 發表於 2017-2-5 00:49

APU 好賣定intel i3/i5/i7 好賣先?

如果最終ryzen搞唔掂都有後路

爆料人Hard|OCP編輯Kyle Bennett指出,首款Kaby Lake+Radeon處理器產品將在今年推出。可是這顆處理器集成度 ...
longleg 發表於 2017-2-4 22:34

APU技術比Intel, 咁係咪要攞番Intel啲High End CPU技術呢?
平價版14Cores 28Threads