[電源器] 請問 HX850i 火牛電線接駁

名位 Ching,

因想組裝1部dual xeon 機,想用 corsair HX850i 火牛,但唔知啱唔啱用,因底板要用2個 4+4 cpu pin 位,見了網上資料同相片都冇講,而相片更加冇指邊個系 4+4 cpu pin 位,請教各位這火牛是否有2個 4+4 cpu pin 位同點接線?

謝謝!
HX850i (small).png

紅色框,右上和右下的兩組8位接線口,可以接 cpu

Jasonlee1023 兄,

謝謝回覆,即是 corsair HX850i 火牛可用於要2個 4+4 cpu pin 的底板,而插位是按附圖的紅色框?

謝謝!

HX850i 有 CPU 2 x 8 pin?

睇圖紅色框左邊兩個都可以用,似cpu displaycard 共用
lamhoifung 發表於 2017-2-6 15:38

cpu 顯示卡都係12v供電,係可以共用。

樓主有無兩條 4+4線
btw: 咩底板

樓主有無兩條 4+4線
btw: 咩底板
marcolee1314 發表於 2017-2-6 17:08

隨火牛附有 2條 4+4 cpu cable , 3條6+2 PCIE cable
底板 : supermicro X10DAI

隨火牛附有 2條 4+4 cpu cable , 3條6+2 PCIE cable
底板 : supermicro X10DAI
mankan 發表於 2017-2-6 17:43

留意火牛位置和底板插槽
我個箱下置牛咩都準備好晒先發覺線唔夠長,最後上淘寶訂

留意火牛位置和底板插槽
我個箱下置牛咩都準備好晒先發覺線唔夠長,最後上淘寶訂 ...
marcolee1314 發表於 2017-2-6 19:00

謝謝提醒