[操作疑難] 求教,X99加洋垃圾2683 V3 RAM系咪唔夾?(#19以解決)

CPU 2683V3洋垃圾
底板 x99 sabertooth
RAM G-SKILL F4-2400C15-4GNT 四條4G
系統windows 7
火牛750W,應該夠火啦
display 970GTX

CPU 2683V3洋垃圾
底板 x99 sabertooth
RAM G-SKILL F4-2400C15-4GNT 四條4G
系統windows 7
火牛750W,應該夠火啦
display 970GTX

用LinX燒機出現 not enough memory
用windows 7 效能評分就話無法測量系統記憶體效能

呢下真系無解
bios已經更新最新版,部機用來轉檔壓片,試下轉檔壓片玩到最盡CPU full load 100%,又無事啊,鬼咁爽,可以正常使用,上網youtube 4K MV 都無問題,因為唔打機,所以無test打機,再用IntelProcessor Diagnostic Tool 64bit做個test,CPU 全部PASS。
有無C兄知道咩事,定系4條RAM其中之X有問題定系唔夾,定系底板有問題??THX

上外國網站睇左話係diable左pagefile行linx先會出not enough memory, ching你係唔係關左虛擬記憶體?

Win7計唔到評分係正常
L3 Cache >= 15MB就會計唔到

上外國網站睇左話係diable左pagefile行linx先會出not enough memory, ching你係唔係關左虛擬記憶體? ...
littlesgrass 發表於 2017-2-15 10:43

我看左,已經開左
定系unclick系開,定click系開??
我的windows7都系新裝的,唔搞過其他野,以前舊機都可以燒機,唯獨今次無解了。

Win7計唔到評分係正常
L3 Cache >= 15MB就會計唔到
KinChungE 發表於 2017-2-15 10:47

原來系咁,唔該晒先,THX。

原來系咁,唔該晒先,THX。
winson9998 發表於 2017-2-15 11:09

我除左ram size唔同之外,板u config同你一樣,今晚返去行下linx試下先

我也win7評不了分,3770K時可以,轉了Ⅹ99+E5..ram部份不能通過評分,會唔會上了ddr4在win7使用?
windows7 update X99時都
可用回,不須重裝

由6700K ITX SET轉用洋垃圾機賣完二手買番洋垃圾之後仲有錢淨

回覆 8# 隨機人生

超抵買之作

裝番win言7 hotfix,就可以評分