[電腦組合] 不死的死雞、不死的 P4、不死的 ASUS、不死的 ATI、不死的Delta

踏入雞年, 送舊迎新

原本個個都已經可以攞十年長期服務金牌, 就係全部都唔想退休, 仲要兩年唔請假, 完全冇reboot, 個個咁生猛, 真係有排做

其他野5壞都有可能, mb用10年都5壞真係小見, 看來當年asus 的確有保障

我還有隻十年不死的 Viewsonic 22" mon.

以前既野的確係耐用..E+既用料大多都設計好左...幾年就必須死...
冇壞只係因為咁岩你果部用既材料上乘

回覆 2# mwf

我塊技嘉都5年了...全部功能依然健在..

回覆 3# eddychoy04

我都有隻= ="~~~13年了~

回覆 1# AC360

HARD DISK 用10年,我覺得唔難, 底板都用到10年, 可以用奇迹形容,  請問你部機咩用途, 平時點保養?
(我N年前都系用ASUS底板,頂晒龍都系用5年幾)

回覆  AC360

HARD DISK 用10年,我覺得唔難, 底板都用到10年, 可以用奇迹形容:goo ...
bongbong3481 發表於 2017-2-15 20:07

部機平時係長開用黎上網同做文書處理, 冇咩特別, 注意電源電壓穩定就OK, 長開亦唔怕天氣潮濕

我還有隻十年不死的 Viewsonic 22" mon.
eddychoy04 發表於 2017-2-15 19:53

Viewsonic CRT mon 有用過, 用左4-5年, 有日潮濕天開機boom一聲燒左

個ps2 老鼠已經13年了

via HKEPC Reader for Android