[產品資訊] [分享]Dell E5 XEON 工作站

最近公司同事用黎壓片既電腦壞左,上淘佬睇下,有部DELL T3610 工作站幾好樣,板加箱加牛都係2千蚊,原本想買T5800, 但係要俾多8張毛伯伯, 心諗又唔係我用 , 理得你啦 , 同老闆傾多2句, 得粒E5 2650,加多250, RAM 115, 訂多4條, 直送我公司, hkd$130運費. 返到黎加多個240g ssd,小測一下, 交貨
_

最近公司同事用黎壓片既電腦壞左,上淘佬睇下,有部DELL T3610 工作站幾好樣,板加箱加牛都係2千蚊,原本想買T5 ...
kukudm 發表於 2017-2-16 11:11

有埋正版OEM windows? 睇清楚佢張 windows 貼wor.....唔系一陣比人罰10萬8萬...哈哈

有埋正版OEM windows? 睇清楚佢張 windows 貼wor.....唔系一陣比人罰10萬8萬...哈哈 ...
神田傲 發表於 2017-2-16 14:04

公司用open license,所以用乜機都可以做轉移

via HKEPC Reader for Android

kukudm 發表於 2017-2-17 10:47

正

kukudm 發表於 2017-2-17 10:47 AM

Excuse my ignorance but what exactly is an open license?  How is it different from typical volume license?  What advantages do you get with open license other than unlimited 轉移?

Excuse my ignorance but what exactly is an open license?  How is it different from typical volume l ...
anon893 發表於 2017-2-17 12:43

https://www.microsoft.com/en-us/ ... s/open-license.aspx

實際有咩唔同樓主未必答到你, 老闆話用緊 open licence 咪係羅, 老闆都可能唔太清楚, 聽個 vendor 推薦用 open licence 可以無限轉移咪買哩個

講真 it 業外人仕有幾多個咁得閒研究你咩 licence 咩好處咁多, 都係聽人講話好就買果d架啦, 如果唔係都唔會開始有老闆接受淘舊機番黎用。洗錢越少得著最大永遠係老闆忠旨