[電源器] (請教)買咩火牛好?

budget無所謂,但最好有耐d保養,可以一勞永逸(不用煩upgrade)
打機多,遲下可能會玩sli雙顯卡
thanks c hing指教/推薦

我個人覺得Cooler Master尼個牌子幾好 用過幾隻都無壞 上一隻用左6年幾 跟住換左全模組

剛用航嘉功率計算器,2張1080都約用500W,i7約用100W,加埋其它,約共用700W,再X1.3,得出要買嘅火牛要有910W

CORSAIR AX系列
十年保

剛用航嘉功率計算器,2張1080都約用500W,i7約用100W,加埋其它,約共用700W,再X1.3,得出要買嘅火牛要有 ...
timm22 發表於 2017-2-25 18:32

明白,但好多火牛都話80plus,當我買個1000w,打左八折就得返800w,需要910w係咪會不夠推?(concept有錯誤的話請更正)  thanks c hing!

CORSAIR AX系列
十年保
AL131 發表於 2017-2-25 18:44

如果買二手corsair牛/其他二手火牛,請問有乜要注意??雖然budget無所謂但都好奇想知道
thanks c hing!

Corsair AX1500i

明白,但好多火牛都話80plus,當我買個1000w,打左八折就得返800w,需要910w係咪會不夠推?(concept有 ...
hksunny31 發表於 2017-2-25 18:52

700W應該是最高用電量,同埋X1.3

Corsair AX1500i
ClawHammer 發表於 2017-2-25 19:00

呢件好嘢

如果買二手corsair牛/其他二手火牛,請問有乜要注意??雖然budget無所謂但都好奇想知道
thanks c hing! ...
hksunny31 發表於 25-2-2017 19:00

睇下是否本地行貨,有冇行保
對下SER. NO.
最好有單有盒
跟既配件齊唔齊等等