[開箱] i7-7700 簡單開箱

糾纏了一個月,兼陪我7年的i5-2500k 終於玩完,所以昨晚決定買機.簡單開箱.

我有幾個問題,想問一大家
1.個 Core Speed 可唔可以set 到唔跳呢?
2. 我的CPU係 I7-7700 ,唔係K板,但好似有個叫Intel® Turbo Boost Technology 2.0,我執行呢個,要唔要入BIOS 做 SETTING
3.Aura Sync RGB 呢個LED 燈花巧野,如果我買一條返來,通常係放邊呢?

INTEL遲幾日買仲有價減啊

粒U FULL LOAD熱唔熱?

回答問題2:要

入BIOS熄咗啲慳電功能就唔會跳
不過慳吓電又降吓溫唔好咩

回覆 1# kelvinwy

1. 入 Bios off EIST and EPU, 咁你粒U 就不停極速行駛,但不建義咁做, 因不省電。
2. 入 Bios on Turbo Boost 已可以, i7 7700 Max, 4.2 GHz.
3. 燈帶睇設計點取電,用雙面膠紙貼机箱內。

有冇感覺快兩倍?

黑色既DVD Rom+白色機相
感觀唔配 哈

回覆 8# 惡魔之槍

我夠白箱配黑色DVD燒碟機加兩隻黑色SSD/HDD rack, 有冇乜問題?

我的白色機箱。