[中央處理器] [爆大鑊]GAMERSNEXUS: 我琴晚打左俾AMD, AMD鬧得班REVIEWER好啱

簡單講就係班MB廠整MB唔夠落力,搞到原本更強嘅Ryzen去唔到應有水平咁解。問題係D廠估唔到AM4 MB需求咁高,以前可以攤長慢慢搞既野依家要asap。

老實買得Ryzen就預咗早期實問題多。萬事起頭難,你咁新嘅架構一整出嚟無可能
任何野都Perfect。你急住用咪Intel,打算長用咪Ryzen囉。8C16T反正大勢所趨,依家買可以用耐D。更何況MB tune好、applications optimize完之後性能實升唔少。

講到咩ACU,仲以為Ryzen好似Note7爆炸咁

你日日開個post 黎抹黑夠未呀?

繼續賴, 賴完底板廠再賴REVIEWER唔跟指示測, 再賴埋好多用家用緊1440P/2160P好想知道喺2160P GPU BOTTLEN ...
1112311123 發表於 2017-3-4 03:50
講咁多就係唔想認Ryzen性能高姐
事實係用啱BIOS有好D表現,你唔怪有新BIOS用唔用既人?
你講咁多都係哂氣,真係以為Reviewer大哂?到時口硬唔要送既U咪又係有其他Reviewers要
4k呢個仲白痴,你個test係fair test,其他variables一樣嘅話點解唔測?測出嚟Ryzen強D咪即係代表Ryzen呢part強D。4K話哂都係高檔gaming既trend,你砌部最高檔嘅gaming pc無理由係1080p only。如果係的話點解唔玩PS4

你日日開個post 黎抹黑夠未呀?
dom 發表於 2017-3-4 04:04

睇到佢咁多post,搞到我都想同佢理論下

其實 你轉黎轉去d topic , 你自己有無實際做過Review
Intel  出 Skylake 個陣咪又係 BIOS 一鑊粥 , 又唔見有人嘈 ?

自從12月 New Horizon Event 之後
系統版呢度故然有post 討論 Ryzen . CES 之後就多左大量post 不停踏 Ryzen 又話PowerPoint U 既post  又話做假跑分

到真係出黎 , Multi-core performance 真係做到贏 ,  Single Thread 追到 Haswell 級
功耗重要贏埋 Skylake ,

日日就一堆打手係咁 洗post 不停話 話 7700 打機勁d , 多核無用 又話打唔到機
睇黎Intel 今次出唔少錢 請打手不停洗  FUD
特別係你 , 顯示版講 GTX970 話 快過 RX480 比人 BANQ 完  , 就走黎系統版 不停開post 抹黑
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

早排先講自己買左 Core i7-7700    , 顯示版就 係咁洗post 踏 A 卡 ,  你d 蟹貨GTX970 賣晒未呀

其實 你轉黎轉去d topic , 你自己有無實際做過Review
Intel  出 Skylake 個陣咪又係 BIOS 一鑊粥 , 又唔見 ...
dom 發表於 2017-3-4 04:14

你無睇Intel俾Reviewers既指引咩
今次咁大件事梗係出盡奶力啦

Intel  出 Skylake 個陣咪又係 BIOS 一鑊粥 , 又唔見 ...
dom 發表於 2017-3-4 04:14

打手收錢冇問題,打手唔收錢就真係傻的嗎啦