[操作疑難] 堅想 upgrade....(AMD 1800 or 7700K...用家既迷思。。矛盾對決)

本身用開I5 2500,  都6年幾了

部機HD 同處理相, VIDEO能力已經不勝負荷...

但但.........AMD 1800出左....同7700K之間, 。。。。。唔知點選。。。

想 64GB RAM, 1TB SSD + 2隻6TB HD

無錢i7 3770/2600 又一條硬漢,有錢amd 1700

無錢i7 3770/2600 又一條硬漢,有錢amd 1700
lamhoifung 發表於 2017-3-11 13:27

2500 轉2600?

好似唔夠。。?

本身用開I5 2500,  都6年幾了

部機HD 同處理相, VIDEO能力已經不勝負荷...

但但.........AMD 1800出左.. ...
yick 發表於 2017-3-11 13:24

打機就話7700k叫有得玩一年半載姐,
你執相整片就1800x啦,想慳錢就1700超少少。
長超3.7係基本,因為3.7係本身個boast clock嚟,1.2幾V已經得

1.3V超3.8GHz~3.9GHz仲正過1800x預設

via HKEPC Reader for Android

我用緊2600k,因要用ps執相!好相up去1700,
但依家板選擇少,等底板多d時就轉去1700。

我用緊2600k,因要用ps執相!好相up去1700,
但依家板選擇少,等底板多d時就轉去1700。 ...
kklaw286 發表於 2017-3-11 14:09

行PS LIQUIFY D 相果陣慢到想死~~~~~~

2600 仲行得走得~~~SSD~~~16GB RAM~~~

2600 仲行得走得~~~SSD~~~16GB RAM~~~
gn00235434 發表於 2017-3-11 14:17

企爆,, 16GB RAM,   ....SSD 都無位,   把口一橫想換哂佢..

2500 轉2600?

好似唔夠。。?
yick 發表於 2017-3-11 13:41

咪傻啦!
咁叫吊命,唔係upgrade.
儲夠彈藥更係砌最新.

咪傻啦!
咁叫吊命,唔係upgrade.
儲夠彈藥更係砌最新.
trustme133 發表於 2017-3-11 14:31

隻CM 550W  SILENT GOLD,   FIREPRO V4900  可以用番