[中央處理器] x99 洋垃圾

E5 2683 v3個價已經比人炒起哂

仲有咩U好玩?

6800K

2669 qs

做乜唔一早入手呢?

做乜唔一早入手呢?
HKMichaelKing 發表於 2017-3-22 00:52

正解....要入既一早入左

不過而家D人激氣在做咩板唔買ASROCK

E5 2683 v3個價已經比人炒起哂

仲有咩U好玩?
alex_5111 發表於 2017-3-21 22:03

唔知點解我覺得
部 I7-7700K 4.8Ghz(配 32G RAM, SM951 ) 用起上來爽過部  E5-2683 V3 3Ghz(配128G RAM , 950PRO )

而個2683 個價咁唔正常 , 玩返正常機仲好啦

正解....要入既一早入左

不過而家D人激氣在做咩板唔買ASROCK
神田傲 發表於 2017-3-22 01:02
之前開 post 問 CPU 有咩推介,呢度師兄推介 E5-2683 V3,心諗咁正唔係唔買呀

點知兩星期後加價幾十人仔,D 人又話貴,而家咪........

但講到 AsRock MB 就無意見,好野呢
穩定性同 Supermicro 無異

唔知點解我覺得
部 I7-7700K 4.8Ghz(配 32G RAM, SM951 ) 用起上來爽過部  E5-2683 V3 3Ghz(配128G RAM ...
freefdhk 發表於 2017-3-22 01:10
何謂爽

何謂爽
HKMichaelKing 發表於 2017-3-22 01:12

時脈高 既4核
處理多樣野時都比時脈低既 14核快來
因為好多軟件吾係1+1=2  用好多時間去等待

如果要用VM 行 Windows XP 一定係時脈比核心重要
Flash game都係 ,不過多核可以玩幾十個vm分別掛機

E5 2683 v3/4 超唔超到頻?