[中央處理器] X79 洋垃圾2670玩完 , 想用盡最後一次升級 , 係咪得3960X 可選 ?

2670都用左一排 , 都冇打機一掛 , 家下見有幾隻GAME想玩下 , 但又感覺唔多夠用咁 ( 心理上 ? )

本來打算陶粒3960X , 但平果D都比人掃曬 , 見粒E5-1660 好似幾好 ( 其實同3960X 分別差D乜 ? )

結果,可能真係得3960X 可選 , 但我都想問一次 , X79 入面 , 買得又高頻多核的有邊幾粒 ?(6核以上)

via HKEPC Reader for Android

3960X @ 4.0Ghz

E5 2687w 8c 3.1g

3960x c2 千1人仔仲有 , 我用緊 , 長超4.3 g @1.25V. , e5 好似無得超

回覆 5# BigLaw
E5-1650 1660 are unlocked (both cpu multiplier and ram)

回覆  BigLaw
E5-1650 1660 are unlocked (both cpu multiplier and ram)
q_p 發表於 2017-3-30 13:17

咁1660 唔計多路CPU 同用到平 RAM 外 , 實際係咪同3960X 一鬼樣 ?

你知啦 , 相差有二百幾人仔 ( 都玩到咁啦 , 雖然都唔差果D .....)
因為上面兩點我都唔會用得上 , 仲要賣平左 , 又一樣超到 , 咁當然會想買1660試下

via HKEPC Reader for Android
Athlon神64 發表於 2017-3-30 11:28

係喎 ,仲有拒 , 但我出完文先記起.......我打漏左要計埋超到盡

買1650 /1660 ,唔貴,6核又可以超頻

我就有粒3930K,因為壞主板(當時還有兩個月保養,但技嘉話后備板都無,最后只退返200俾我重收埋塊板,重話有咩5年保養,無件維修都係無用...),最后換左用4790K...
現在粒U收埋左...原裝盒還在...