[操作疑難] 關於更新Bios問題

我用緊asrock ab350 pro4底板, 但係當我更新做2.20 bios 之後就入唔到windows
但係當我用返1.44 bios 之後又正常返

到底係個2.20 Bios 有問題定係其他問題??
有冇人都用緊依塊底板??

THX!!!

更新完BIOS, 在BIOS 再選LOAD DEFAULT SETTING , 再選用咩HARDDISK 開機...例如用SSD或傳統HARDDISK , SATA或IDE...

無咩事就唔好更新bios

我BIOS更新完要重新認過晒d driver, 要load成15分鐘左右先入到windows

p.s.: 我果塊係pro gaming, 不過我諗個case差唔多
via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

我BIOS更新完要重新認過晒d driver, 要load成15分鐘左右先入到windows

p.s.: 我果塊係pro gaming, 不過我 ...
Rabe 發表於 2017-4-10 18:43

但係我係連windows都入唔到, 出error, 不斷要我回復, 但係又回復唔到, 就係出個藍畫面

但係我係連windows都入唔到, 出error, 不斷要我回復, 但係又回復唔到, 就係出個藍畫面 ...
kelvinkiang 發表於 2017-4-10 19:19

重裝windows吧

無咩事就唔好更新bios
luckystrike2046 發表於 2017-4-10 17:32

AM4冇得揀喎。。。

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

重裝windows吧
macis 發表於 2017-4-10 19:48

我都想, 就係連重裝windows都唔得

我都想, 就係連重裝windows都唔得
kelvinkiang 發表於 2017-4-10 20:07

update返舊BIOS得就算,等再有新BIOS先算

AMD 今次既Ryzen cpu 雖然幾好, 但感覺上好似將ES 版既CPU 賣出街咁.....好多野其實未ready 好 我諗我都係年尾先換機甚至等zen2先好了