原來his d 散熱器禁利害

用嚟遮住d 優良供電
雖然係舊聞
但不禁驚訝....高明ga marketing 手法

想係比張photo來See See 禁大家先了解更多啦~樓主

不如keep圖來睇下
睇下有幾多度仲好啦

我係呢個forum搵到條link....
http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=654&pageid=13
圖中可見HIS張卡係比其他卡少D caps...
佢有無偷料我唔知
樓主話HIS IceQ系列heatsink係愛黎摭住塊PCB, 等無人知佢偷料, 咁呢張4830點? 全世界都睇到佢少左caps...即係大大聲話比人知我偷料?

但係人地個report就依然highly recommand HIS:
(In terms of performance it matches the other two models exactly due to using the same core and memory speed, also the thermal performance is not far off the Sapphire.)

所以其實我都唔係好明

可能你地誤會左佢
佢拎走係方便散熱
廢事供電果D過熱

原帖由 watkower 於 2009-3-7 17:35 發表
可能你地誤會左佢
佢拎走係方便散熱
廢事供電果D過熱

佢拎走係方便散熱,
咁ge 藉口都比你 想到

原帖由 j2g4 於 2009-3-7 17:51 發表

佢拎走係方便散熱,
咁ge 藉口都比你 想到

[可能]佢個HS根本唔夠班散公板卡既熱力
跟住cut-cost減低熱量 [/可能]

原帖由 Inspire 於 2009-3-7 18:31 發表

[可能]佢個HS根本唔夠班散公板卡既熱力
跟住cut-cost減低熱量 [/可能]

[亂UP] 供電係熱GE來源 CUT左佢就可以加速散熱 電容果D阻住對流用 CUT左佢 [/亂UP]