請問一下4870X2

想問下~4870x2
配i7 920

用ANTEC 550w火牛...會唔會唔夠力推...

因為早幾個月買左4870單卡...想再升多一張...但又唔想換埋牛...

仲有一個問題...我用緊msi4870公卡...如果我另買一張都係要買msi公卡?
仲有問下...我用緊ddr3 1600 ram3x1gb...如果我升級...買多3x1gb好...定買3x2gb...再賣返個3條1g出去呢?...因為我怕插哂6條ram好熱

僅僅夠力, 最好換隻620Watt

原帖由 fsck 於 2009-8-29 17:47 發表
僅僅夠力, 最好換隻620Watt

請問我本身張野係msi公卡....如果加一張Powercolor 4870...行雙卡有無問題架?
我見d師兄賣$999好似幾抵...而且msi公板好似無貨咁

原帖由 ken0569 於 2009-8-29 17:53 發表

請問我本身張野係msi公卡....如果加一張Powercolor 4870...行雙卡有無問題架?

公板就應該冇問題

原帖由 ken0569 於 2009-8-29 17:53 發表

同4870X2相差不是太大

實際得四百幾W...唔得先再換啦
你隻牛係咪有6 & 6+2?

想問下而家仲有冇4870x2買架?同埋要幾多$$架?
ssp唔多見有4870x2賣既!
定係等4890x2好呢?

原帖由 x654 於 2009-8-30 21:04 發表
想問下而家仲有冇4870x2買架?同埋要幾多$$架?
ssp唔多見有4870x2賣既!
定係等4890x2好呢?

之前交易版有幾張架喎,你唔要
早幾日行過康藝見到有全新貨,2799