想買geforce 275,有咩好選擇?

請幫忙!  本來尋日想幫人買gtx275?但見到聯強road show張xfx275 heatsink個出風位真係好熱,想問問有邊張牌子好d,我驚d咭好熱死,
e+想買msi個張,呢張散熱得唔得?

原帖由 s 於 2009-8-30 13:20 發表
散熱最好係AC 3fan
有d GTX 275係用緊佢, 好似係Galaxy

呢張咭真係好熱,最重要係機箱通風要好...揀有三年保比較好啲,啱啱買咗ASUS,中央田$1700,算OK啦.

我上個星期就壞左張 Galaxy 275 AC三風扇電子供電版,好彩未過頭七 ......

而家比我揀o既話就會買 XFX 果張囉,三年有壞一換一,如果即時無貨換就可以比錢升級。

原帖由 martyyau 於 2009-8-30 14:22 發表
我上個星期就壞左張 Galaxy 275 AC三風扇電子供電版,好彩未過頭七 ......

而家比我揀o既話就會買 XFX 果張囉,三年有壞一換一,如果即時無貨換就可以比錢升級。

呢d都係撞手神同人品問題

原帖由 藤原亮政 於 2009-8-30 14:25 發表

呢d都係撞手神同人品問題

人品問題即係點?

原帖由 martyyau 於 30-8-2009 14:44 發表

人品問題即係點?

虐待張卡???

原帖由 s 於 2009-8-30 13:20 發表
散熱最好係AC 3fan
有d GTX 275係用緊佢, 好似係Galaxy

無啦!
galaxy玩cost down
唔再用ac d cooler啦!
285oc先用adda 3 fan
275得個超貧三黑海, 好似連digital pwm都唔見埋
個骨灰黑將版已經唔見有得賣

e家用ac accelero Xtreme 280嘅得inno ichill

xfx開頭都想買,而且保養方面好好,有壞一換一,唔雖要等,不過係roadshow又發現呢張咭出風位好熱,所以先無買同開post 問,因為我都唔知係唔係本身275係唔係咁超熱?如果係就買番xfx or msi算
我見有張新card 同德 palit 275 賣到$1540 altech保養, 唔知呢張得唔得?親身見張咭個heatsink 殼好大,不過heatsink好似好細,但又有3條heatpipe

原帖由 LoBo 於 2009-8-30 15:20 發表
xfx開頭都想買,而且保養方面好好,有壞一換一,唔雖要等,不過係roadshow又發現呢張咭出風位好熱,所以先無買同開post 問,因為我都唔知係唔係本身275係唔係咁超 ...

巴打你開個GPU-Z睇下有幾熱先