買咩好?

想買張卡睇戲
唔知買咩好...
4830 800sp VS 4670-512MB-HDMI VS 4650 ??

有HDMI 就好似無dual DVI

4830 800sp 有咩牌子?
MSI、HIS、Powercolor同Sapphire藍寶石 分別保養保幾耐??

TDP幾多?

4830 800sp 有咩牌子?
藍寶是 800sp?

有無邊張是原生HDMI 而 可以同個DVI同時用?

ASUS 4670 的HDMI 同 DVI 是同一組
另一組出D-Sub...

this one?
ColaMax HD4830 HDMI PCI-E 512MB DDR4        HK$ 640.00

原帖由 s 於 2009-8-31 00:49 發表
Colamax同Sapphire都有800SP version
張張卡都可以HDMI+DVI一齊用

原生HDMI係cut cost平卡先會咁做
貴卡張張都2DVI + converter or 本身已經有2個DVI, 額外送多個原生HDMI頭 (實際一樣最多dual mon)

你check下買卡時包唔包converter仲好

回覆 6# 的帖子

原帖由 s 於 2009-8-31 01:14 發表
為左慳果2個converter既錢
ASUS呢張cut cost cut 得太勁

你會打機既?
我見d 4650 都係dual DVI
Colamax好似係指定唔駛6pin既green版先有800SP

邊樹有得賣?
水貸 定 行貨?

原帖由 s 於 2009-8-31 01:14 發表
為左慳果2個converter既錢
ASUS呢張cut cost cut 得太勁

你會打機既?
我見d 4650 都係dual DVI
Colamax好似係指定唔駛6pin既green版先有800SP

一般D-Sub + DVI +HDMI on board都是如此..
暫時未見到有DVI + HDMI on board 而線路是分開的A卡 (有人見到請通知我 )

最理想是
第一組輸出 - DVI-I (可以轉VGA)
第二組輸出 - HDMI 聲畫同步又不用插SPD/IF 又 可以轉做DVI

回覆 9# 的帖子