交叉火力4850X2 vs any one ATI New card???

我已有一張4850 512mb 想升級 以下那樣最好呢
1. 加多張4850 512mb 交叉火力 (主4850 512mb 副4850 512mb )
2. 加多張4850 1 Gmb 交叉火力 (主4850 1Gmb 副4850 512mb )
3. 加多張4XXX  512mb 交叉火力 (主4850  512mb  副4XXX 512mb )
4. 加多張4870 1 Gmb 交叉火力 (主4870 1Gmb 副4850 512mb )
5. 加多張4890 1 Gmb 交叉火力 (主4890 1Gmb 副4850 512mb )
定 放了4850 512mb買一張4890 1 Gmb 好呢

多多指教

1啦,你用4870,4890都會俾4850拉到同LEVEL

原帖由 奔走人 於 2009-9-1 14:09 發表
1啦,你用4870,4890都會俾4850拉到同LEVEL

2. if 1 Gmb 有用嗎
thx ching

査實交叉火力作用大嗎

回覆 1# 的帖子

咩係1Gmb?

原帖由 kmebox 於 2009-9-1 14:17 發表
査實交叉火力作用大嗎

好睇係玩咩 game

原帖由 rt2156 於 2009-9-1 15:25 發表
咩係1Gmb?

1Gb

回覆 1# 的帖子

Crossfire要考盧底板是否支援、隻game有無對CF優化,你隻火牛夠唔夠力,甚至机箱內對流好唔好等等,如此這般不如買一張4890好過,等得的話可考盧5850,DX11、快過4890 30% (我估!)

原帖由 edmond135 於 2009-9-1 17:08 發表
Crossfire要考盧底板是否支援、隻game有無對CF優化,你隻火牛夠唔夠力,甚至机箱內對流好唔好等等,如此這般不如買一張4890好過,等得的話可考盧5850,DX11、快過4890 30% (我估!)

唔該晒 身痕想買野 等得 等5850先