點先可以穩定返?

請看圖,
DISPLAY個 CORE 同 MEM 係咁不停跳
但係我只係普通咁上下網...

同埋, 如果用 EVGA PRECISION 個 FAN SPEED SET AUTO, 打機時如果去到 99~100%, 之後打完機, 都唔識得落返黎, KEEP 住 100%...
有咩方法先會自動得黎都會落返去40~50%?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都想知.

原帖由 hkman 於 2009-9-6 12:06 發表

同埋, 如果用 EVGA PRECISION 個 FAN SPEED SET AUTO, 打機時如果去到 99~100%, 之後打完機, 都唔識得落返黎, KEEP 住 100%...
有咩方法先會自動得黎都會落返去40~50%?

我張Leadtek GTS250而家同你一樣,只要用autofan speed,升左上去就唔識降速返落o黎,ching 你張卡都識自動調整個 core clock speed in 2D mode,但我o個張一開機就keep 住 full speed....
Display driver 用緊公版 WHQL 190.62,為左唔想咁熱同埋耳根清淨,暫時只能夠在nvidia control panel用人手調速。

上網 Google 過呢個問題,有人話係新版本 driver 問題,但我又唔想用太低的版本...
請問有邊位 ching 可以指教下....

原帖由 cd-rom 於 2009-9-6 18:07 發表

我張Leadtek GTS250而家同你一樣,只要用autofan speed,升左上去就唔識降速返落o黎,ching 你張卡都識自動調整個 core clock speed in 2D mode,但我o個張一開機就keep 住 full speed....
Display driver 用緊公版  ...

你係咪開左dualview?
如果係, keep住行performance 3d mode係正常...
個問題班鬼佬嘈左成年n記都唔fix
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=86932

回覆 5# 的帖子

我用緊 9800GTX+
無行 DUAL,

原帖由 MobiusONE 於 2009-9-6 19:52 發表

你係咪開左dualview?
如果係, keep住行performance 3d mode係正常...
個問題班鬼佬嘈左成年n記都唔fix
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=86932

無錯,我係用 Dual Mon。
用Vista/Win7都話o丫,用XP都keep住行performance 3d mode,真係....

原帖由 s 於 2009-9-6 20:26 發表
行3D mode唔一定係問題
dual mon 係咁

就算新卡GeForce G210 行dual mon 或者好大既resolution
GPU clock都會唔同

Thanks for your kind reply, s 大大!
但係咪真係好似Mobius ching 咁講要等 nvidia fix個drivers 至能夠解決?

回覆 9# 的帖子