[開箱] {半開箱文} Sapphire HD4770 測試 + 箱影

人地既電腦就做左兩個開箱文了... 自己既電腦返而冇出到.... 主要都係因為個芒出唔到 1280*1024... 06 同 vantage 都唔比行... 但依排唔知點解又比返喎.... 襯依個機會分享下手頭上既 Sapphire HD4770, 先去相:
=P
係咪好熟口面呢....

有冇多d印象

再睇下 GPU-z

諗唔諗返起邊位師兄幅 GPU-z?

無錯, 依張係借某位師兄既已改 Asus bios 4770, 可以上到 1.3V 果隻

由於卡, 不屬我, 故此唔拆 HS 了
叫半開箱文係因為張卡唔係我, 會冇左盒裏面所送既野既資料, 如果真係想知既....  唯有借圖....
以下幾張圖為 chiushing01所擁有:

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

依張卡, 既然 flash 左 asus bios, 好處就係可以加壓到 1.3V
=P
所有 test, 均為 AMD PII 545 (Quad) @3.5GHz

先黎 3DMark06

850/950 (未加壓, 原壓 1.2V)

1000/1050 (已加壓, 1.251V)

1050/1080 (加壓, 1.3V)

再上 1080/1105 已經唔得了, 會花畫面....

試完 3DMark06, 試 vantage! vantage 一開波已經係 1050/1080 黎 run

06唔得, 試下響 vantage 上 1080/1105!!
過到!!

不過.. 大家留意下下圖, 見唔見到有咩特別?

講左比你聽既請唔好出聲, 等人估

Furmark test:
原壓 (1.2V)

加壓後 (1.3V):

最後... 就係例牌既機箱之影
=P

唔該... 唔好執著機箱裏面d線亂唔亂

好啦, 明天返工都睇埋先瞓

拆啦, 就算壞都唔會有人怪你, 死物黎啫
你可以問下s兄點DL個ASUS TOP BIOS, 聽佢講到好堅咁
第二時咪可以話比人聽張咭浸過咸水返來

拆,拆埋個核心外殼,未見過入面係點

原帖由 奔走人 於 2009-9-7 01:16 發表
拆,拆埋個核心外殼,未見過入面係點

係啦, 但要用番GC ex架

原帖由 chiushing01 於 2009-9-7 01:18 發表

係啦, 但要用番GC ex架

我冇依隻散熱膏
我果隻係 A-Sir 果隻GELID Extreme

原帖由 chiushing01 於 2009-9-7 01:09 發表
拆啦, 就算壞都唔會有人怪你, 死物黎啫
你可以問下s兄點DL個ASUS TOP BIOS, 聽佢講到好堅咁
第二時咪可以話比人聽張咭浸過咸水返來

依樣要睇下聽日有冇時間....

Asus top bios?

呢張咭真係幾有趣味性, 抵買
SM2.0同3.0都只和我測試少幾百分