[開箱] <<開箱文>> HIS 4890 Turbo + 高速超頻顯咭 1GHZ輕易達成!

(P.2有張咭嘅玉照)
(P.6有Test result)
(P.6有太陽能LED電筒匙扣 photo)
(P.7有further OC Test result)
(P.10 final and extreme test)

從未諗過玩高階顯咭, 因為從來唔係game 迷。5年前親戚幫我砌機, Pentium 4 550 + 1GB ram + Inno3D 6600GT, 諗住用嚟做相之餘又打下機, 結果一個game 都未買過, 依家喺度封塵…….

最近砌過部機諗住睇下高请 rip 下 BD 咁, 點知一砌上癮, 先玩AMD PII 545 開核(failed), 785 chipset 嘅on board display, HS....etc, 再玩Intel P45, 整塊DFI P45 MB, 又玩OC超完E3200再超E6300……最後抵唔住誘惑買左塊 4870 OC 公版, 不過安裝上有D問題, 加上見塊 4870 行 3D Mark 05靚就靚但好似有D唔順……把心一橫, 換左塊 HIS 4890 turbo +。

原本睇中Sapphire 4890 toxic 同埋 XFX 4890 Black edition, 又係原廠超頻, 外國都有唔錯嘅review……不過全部無貨。呢張HIS Turbo+ 係新嘢, 將之前 的Turbo 版進一步超頻, 我見turbo版都有唔錯評價, turbo+ 貴係貴, 但係GPU 上到965 mhz, 相當吸引, 似乎可以一試

由於我係初學者, 評論就無謂寫喇, (寫都無人睇)不如睇相算喇。

平平無奇嘅包裝.....

turbo+版:

內盒開窗比你睇...比XFX, HIS包裝真係好平實:

內容十分簡潔.....basic野之外乜都無(除一個LED匙扣):

(待續)

入手幾錢啊??

原帖由 lamhokin 於 2009-9-7 17:53 發表
入手幾錢啊??

list price 1699 no discount

個鎖匙扣舊野係乜黎??

好鍾意佢呢種簡樸既風格,宜家d顯卡下下唔係加隻怪獸落去,就加條女上去

原帖由 奔走人 於 2009-9-7 17:57 發表
個鎖匙扣舊野係乜黎??

LED 燈

原帖由 pe86a20b 於 2009-9-7 17:57 發表
好鍾意佢呢種簡樸既風格,宜家d顯卡下下唔係加隻怪獸落去,就加條女上去

難得有知音人

Fan 嘈唔嘈呀,師兄
似乎full speed 會好嘈

加怪獸->樣衰
加條仔->樣衰
加條女->有D靚,有D樣衰
加圖案->有D靚,有D樣衰

原帖由 老餅干 於 2009-9-7 18:04 發表
Fan 嘈唔嘈呀,師兄
似乎full speed 會好嘈

full speed 無我個1800w風筒咁嘈, 亦都靜過我隻panasonic 2000w 吸塵機, 印像中亦嘈唔過我以前條mugen尾鼓

會換好野

不過講真, 真係唔算好嘈, 因為屋企冷氣(2匹窗口機)都唔靜