[開箱] [開箱文]平價高清硬解之選-XFX HD4350

小弟預算下個月將會購買新機...
屆時將會以目前既主力機變成二號機用
由於二號機既用途主要為上網文書同睇高清電視唔打機...
所以一張低階顯示卡已經夠哂
今日落黃金買左呢張卡番黎..佢就係XFX HD4350

廢話不說..黎睇睇相

個盒好細盒....比較環保 (張卡本身細細張麻 )

開箱lu~~細細張既HD 4350 好乖甘訓係個盒入邊

呢張 XFX HD4350 既規格一覽,佢係DDR2 512M ram 既版本...唔打機真係夠哂

盒入邊無多餘既花巧野
配件包括說明書及安裝指南,安裝driver用既光碟一隻,HD4350一張
low profile 短身鐵片一塊,以及保用証一張

卡既正面...呢張卡係無風扇靜音設計,以大面積既散熱鰭片取代風扇,零噪音

卡尾特寫

卡既背面,一樣有大塊散熱鰭片cover 住

接頭方面,支援目前主流既三種接頭 DVI/VGA(D-Sub)/HDMI...屬基本應有配置

上機試下有無問題先

可以係windows 7 下正常工作 ,windows aero 效能分數3.7分,遊戲效能為5.8分

用TM3.5 進行高清硬解...溫度同待機時接近(57~59度左右)...無咩點提升溫度...硬解時亦好順無lag

小結:
呢張卡雖為無風扇設計,但運作時唔算好熱,耗電量亦少
高清硬解亦能順利執行唔會lag
以$2XX  既價錢黎講...非常抵玩...實為htpc 機首選
至於小弟買XFX 既原因最主要係因為張PCB 係黑色
多謝觀看

背面都有HS?

原帖由 phenomX4 於 2010-1-9 21:09 發表
背面都有HS?

係...有一塊比較薄既HS..幫助散熱

實際價錢系幾多呀??

呢張野真係唔錯
我幾個月前買都係$290
唔知宜家幾錢呢

G.E.M.

原帖由 phenomX4 於 2010-1-9 21:11 發表
實際價錢系幾多呀??

只能答你三百蚊有找

原帖由 louis10022hk 於 2010-1-9 21:14 發表
呢張野真係唔錯
我幾個月前買都係$290
唔知宜家幾錢呢

G.E.M.

我今日買都係差唔多價錢
至於G.E.M...我唔係刻意cut 佢既圖架
甘岩果陣裝完張卡要試機...高清翡翠台甘岩播勁歌金曲渣

估唔到2百幾蚊貨仔既卡...硬解既表現已經唔錯...一D都唔lag

之前考慮用佢放落 G43 度, 最後都係把心一橫換左塊
Zotac matx 9300 算, 始終怕佢熱

原帖由 kirafung 於 2010-1-9 21:17 發表
之前考慮用佢放落 G43 度, 最後都係把心一橫換左塊
Zotac matx 9300 算, 始終怕佢熱

個人感覺唔算熱(家陣冬天)
...夏天可能會熱少少...到時只要加把風扇吹吹佢就已經好涼了

估吾到你都出開箱文