請教電腦出電視打機問題

Intel Core i7 920 (2.66GHz) CPU/8M BOX 盒裝
MSI X58 Pro SLI X58 M/B
Corsair TR3X3G1333C9 DDR3 1333 3G Kit (1Gx3) 3-Channel Pack
Inno3D GTX260-GOLD PCI-E 896MB DDR3 HDMI
ANTEC EA650 EARTHWATTS 650W 火牛

上面係小弟部電腦的硬件
想問下如果想set最高效玩cod mw...出唔出到50" plasma打機??
thx a lot

出50" 會好辛苦
我用42"都睇唔晒

原帖由 招搖仔 於 2010-1-10 21:32 發表
出50" 會好辛苦
我用42"都睇唔晒

好辛苦意思係畫面大睇得比較辛苦??
定係部機出呢個畫面太辛苦??
thx

原帖由 s 於 2010-1-10 21:33 發表
40"=42"=46"=50"=65"=1920x1080=冇問題
不過呢度應該幾多人叫你揀第二D卡

咁意思係唔係即係如果平時24" mon出到1920x1080都冇窒的情況下
出任何呎吋的mon/電視用返1920x1080都唔會有問題?
thx

回覆 5# 的帖子

原帖由 s 於 2010-1-10 21:41 發表
係呀
佢地個分別係點距
作為用家既你要做既就係坐遠D同坐近D既分別

例如屋企細仲用65" 近距離打機實好辛苦
類似戲院坐第一排咁

BTW, 如果用返GeForce既話, 你會唔會考慮加百幾買GTX 275?

275效能會好過260好多??因為上面個list係現用系統 1路諗住等g卡出dx11卡
因為電視未到,所以想問清楚究竟部電腦出唔出到電視黎打機,怕搞完1大輪先知原來唔得

另外想問下260可唔可以用hdmi出埋聲??因小弟想駁埋amp出5.1打機...
唔該晒

回覆 7# 的帖子

原帖由 s 於 2010-1-10 21:55 發表
冇記錯既話, 佢overall 勁過GTX 260+ ~15%
買佢仲因為就黎絕版(EOL already), 但GTX 260+ 仲會繼續出貨

可以HDMI出聲, 但你買果陣睇下卡身有冇2pin for 飛線, 同埋睇下配件有冇果條線
如果出LPCM, 只係得2.1

2pin for飛線唔清楚係咩..因小弟電腦白痴 anyways thx
但就算有都只可以出lpcm 2.1??如果想出lpcm 5.1應該係買sound card定係display card??
另外好似見到有d ching 用5750出到dts hd-ma??

回覆 9# 的帖子