[開箱] [開箱文] Inno 3D 250GTS

諗住搵張平平地用住先..
主要打nba 2k10..
target本來係4830 or 9800gt..
但ssp搵唔到4830..9800gt都要7xx
同埋唔想攪A卡driver問題..
本人係個電腦白癡..
so轉向250gts..
本來focus個張只係$785..不過要2個6pin供電..
我個火牛1個6pin都冇..唔敢轉晒2個..
所以就買左inno 3d 250gts 512mb..只需1個6pin供電..
我本來張8600gt都係inno3d..
用左2年幾都冇咩問題..so簡番佢..
我個腦config仲係e6750..2g ram..冇超頻習慣..
所以跑分都唔太高..3d marks 06得12000到..
夠用就得..

benchmarks後補..

成八百蚊買250,,,個人覺得唔值,,二手市場應該抵玩D,,
還掂打機成日都要換卡,,anyway,,夠用保養長就得!!!

原帖由 chohim1226 於 2010-1-12 00:11 發表
本人係個電腦白癡..
本來focus個張只係$785..不過要2個 ...

two 6 pins may not bad ga

if same power input (say require 18A current)...two 6 pins...each share 9A
if only one 6pin....that 6 pin need to provide 18A current...
some PSU cannot provide very large current per rail

原帖由 ROGER914 於 2010-1-12 00:17 發表
成八百蚊買250,,,個人覺得唔值,,二手市場應該抵玩D,,
還掂打機成日都要換卡,,anyway,,夠用保養長就得!!!

本來搵到張2手xfx 9800gt green..$450
個賣家好鬼祟..一時又話係正x買..一時又話jumbx..
一時又話全新..一時又話用過幾個月..
我又咩都唔識..怕左..

原帖由 2.4c 於 2010-1-12 00:20 發表

two 6 pins may not bad ga

if same power input (say require 18A current)...two 6 pins...each share 9A
if only one 6pin....that 6 pin need to provide 18A current...
some PSU cannot provide very large  ...

係咁ga..?哈哈..等我仲以為要多d電..
多謝c兄..又學到野..

原帖由 chohim1226 於 2010-1-12 00:11 發表
本人係個電腦白癡..
本來focus個張只係$785..不過要2個 ...

Ching, this is cut cost ver(no heatpipes)
My Inno3d 9800GTX+ has 3 heatpipes.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 s 於 2010-1-12 00:29 發表
連driver 碟都冇?

有..唔記得影埋..haha..
sorry..

回覆 9# 的帖子