請問點解GTX275係Vista 64Bit裝唔到Driver...?

各位高手唔該,我啱啱買咗張GTX275顯示卡,但係係Vista64Bit始終都係裝唔到個Driver,而係Vister32Bit安裝又成功喔,我部機係裝有以上兩個版本嘅Vista。我之前張卡係ATI4870,因為送咗俾人我就買咗哩張來用。安裝前都有刪除ATI4870個Drive,但係就兩個Vista就一個安裝到一個唔得,點解呢?
最唔明就係安裝過程都可以好順利,新增移除都睇到安裝咗個Drive,但係就啱係用唔到,裝置管理員可以認到張卡,但有感歎號,內容顯示驅動程式安裝不成功。仲有我想係新增移除刪除咗Driver再裝過,就係都唔俾刪除,就算刪除咗重開機又出返來,係安全模式都試過。想用Your Uninstaller刪除,但係去到Scan Register個Part時Scan成個幾鐘都未完,唔耐煩放棄咗用Your Uninstaller。
點解呢?感激!感激!

有沒有下載64bit的dirver
http://www.nvidia.com.tw/object/ ... 195.62_whql_tw.html

有沒有下載64bit的dirver
1357531 發表於 2010-1-25 19:36

有阿,開頭係用跟卡隻碟裡邊For Windows Vista 64bit嘅Driver裝嘅,唔得之後去官網下載最Update嘅For Vista64Bit Driver試都唔得。。。!

試下去DriverSweeper del晒D多如dirver

http://www.lalulalu.com/viewthread.php?tid=1019443&extra=page=1&filter=0&orderby=dateline&page=1
試下去DriverSweeper del晒D多如dirver

1357531 發表於 2010-1-25 19:50

好阿,我試下先。
唔該晒你阿1357531!
感激!感激!

試過好幾次,跟足步驟,都係唔得。睇來我都係Format重裝Windows至得。。。!

唔該晒1357531你嘅幫忙!。。Thanks!