而家intel HD3000 IGP睇相有無改善?!

好多人話HD3000改善左好多,e.g gaming, 高清片,

但有樣野intel IGP垃圾到係大家無留意既,

就係睇相既流暢度,

我意思係話,當你睇一張相,你可能會放大黎睇,而且會拉左拉右,

但intel igp俾我感覺係,就算搞得掂高清睇片,玩得下舊多2,3年既game都好,

睇相就知龍與鳳,因為我用過nv igp notebook做過野,睇相好流暢,

一用intel igp做野,去到睇相就無晒心情,好似放緊幻燈片咁(前題係高/低像素相都係咁),:funk:

大家話係唔係?!

另外而家intel hd3000 igp係唔係改善左?!

好多人話HD3000改善左好多,e.g gaming, 高清片,

但有樣野intel IGP垃圾到係大家無留意既,

就係睇相既流暢 ...
掃馬想機 發表於 2011-9-16 00:53

哈哈...OK 啦...我而家就係用緊HD 3000

哈哈...OK 啦...我而家就係用緊HD 3000
i_djinn 發表於 2011-9-16 00:57

可能我要求高,但我用nv/ati igp/display睇相覺得完全係兩個世界黎~~

可能我要求高,但我用nv/ati igp/display睇相覺得完全係兩個世界黎~~
掃馬想機 發表於 2011-9-16 00:58

你講流暢度?? 還是色水??

掃馬想機 發表於 2011-9-16 00:58

mac mini 上面用緊,都 ok 順,連打 L4D2, TF2 開 720P 都得 ...
可能太耐無用過 onboard 野,我覺得效能真係唔差

你講流暢度?? 還是色水??
i_djinn 發表於 2011-9-16 01:00

of course 流暢度,色水就係ati/nv之間,

睇片色水應該好過nv少少~~

mac mini 上面用緊,都 ok 順,連打 L4D2, TF2 開 720P 都得 ...
可能太耐無用過 onboard 野,我覺得效 ...
twinesdr 發表於 2011-9-16 01:01

ok順係唔係指係唔會zoom大後拉左拉右,唔會閃閃下,好似睇片咁,laglag下?!

ok順係唔係指係唔會zoom大後拉左拉右,唔會閃閃下,好似睇片咁,laglag下?!
掃馬想機 發表於 2011-9-16 01:05

mac mini 上面好順 ... 我用黎睇 GF1 既 raw 都好順
windows 就唔知了,無裝 bootcamp 試唔到

掃馬想機 發表於 2011-9-16 01:05

剛剛睇完相...真係無LAG wow